زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

تحریف انجیل (قرآن)





یکی از کتب آسمانی که در قرآن صراحتا به کار رفته‌است، انجیل است.


۱ - بدعت در دین



تحریف تورات و انجیل و بدعت در دین ، به وسیله گروهی از اهل کتاب (عالمان آنان) انجام شد.
«و ان منهم لفریقا یلوون السنتهم بالکتـب لتحسبوه من الکتـب و ما هو من الکتاب و یقولون هو من عندالله و ما هو من عند الله و یقولون علی الله الکذب و هم یعلمون»؛ در میان آنها ( یهود ) کسانی هستند که به هنگام تلاوت کتاب (خدا)، زبان خود را چنان می‌گردانند که گمان کنید (آنچه را می‌خوانند،) از کتاب (خدا) است؛ در حالی که از کتاب (خدا) نیست! (و با صراحت) می‌گویند: «آن از طرف خداست!» با اینکه از طرف خدا نیست، و به خدا دروغ می‌بندند در حالی که می‌دانند!

۲ - شان نزول



مرحوم" طبرسی " در" مجمع البیان " از بعضی نقل می‌کند که این آیه نیز در باره گروهی از علماء یهود نازل شده که با دست خود چیزهایی بر خلاف آنچه در تورات آمده بود در باره صفات پیامبر اسلام می‌نوشتند و آن را به خدا نسبت می‌دادند (و با زبان خود حقائق تورات را تحریف می‌کردند) ابو الفتوح رازی نام کعب بن اشرف و حی بن اخطب و بعضی دیگر از علمای آنها را در اینجا به خصوص ذکر می‌کند.

۳ - رسوایی تحریف گران



باز در این آیه سخن از بخش دیگری از خلاف کاریهای بعضی از علمای اهل کتاب است، می‌فرماید: " بعضی از آنها زبان خود را به هنگام تلاوت کتاب خدا چنان می‌پیچند و منحرف می‌کنند که گمان کنید آنچه را می‌خوانند از کتاب خدا است در حالی که از کتاب الهی نیست (و ان منهم لفریقا یلوون السنتهم بالکتاب لتحسبوه من الکتاب و ما هو من الکتاب).
یلون از ماده" لی" (بر وزن حی) به معنی پیچیدن و کج کردن است و این تعبیر در اینجا کنایه جالبی از تحریف سخنان الهی است گویا آنها هنگام تلاوت تورات وقتی به صفات پیامبر اسلام که بشارت ظهورش در آیات تورات آمده بود می‌رسیدند در همان حال آن را تغییر می‌دادند و چنان ماهرانه این عمل انجام می‌گرفت که شنونده گمان می‌کرد آنچه را می‌شنود متن آیات الهی است.
آنها به این کار نیز قناعت نمی‌کردند بلکه صریحا" می‌گفتند: این از سوی خدا نازل شده در حالی که از سوی خدا نبود" (و یقولون هو من عند الله و ما هو من عند الله).
سپس قرآن بر این امر تاکید می‌کند که این کار به خاطر این نبود که گرفتار اشتباهی شده باشند بلکه" به خدا دروغ می‌بندند در حالی که عالم و آگاهند" (و یقولون علی الله الکذب و هم یعلمون).
تمام اینها به خاطر این بود که منافع مادی خود را در خطر می‌دیدند و به خاطر آن دست به هر گناهی می‌زدند در حالی که اگر افق فکر خود را بالا می‌گرفتند و خلوص نیتی نشان می‌دادند خداوند قادر متعال هم زندگی معنوی آنها را تامین می‌کرد و هم جنبه‌های مادی آنها را.
ضمنا از این آیه و آیات قبل خطر مهم علما، و دانشمندان منحرف برای یک امت و ملت روشن می‌شود زیرا این تشدید مجازاتها دلیل بر اهمیت موقعیت علما و خطراتی است که از ناحیه انحراف آنها حاصل می‌شود.

۴ - پانویس


 
۱. آل عمران/سوره۳، آیه۷۸.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲، ص۶۳۰.    


۵ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۵، ص۱۲۰، برگرفته از مقاله «تحریف انجیل».    


رده‌های این صفحه : انجیل | تحریف | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.